Vesterhavsmost mosteriet

Her i mosteriet laver vi Vesterhavsmost.
Vi presser selv vores æbler til den gode æblemost og fylder det hele på flasker.  
Alle æblerne bliver koldpresset og pasteuriseret inden mosten bliver fyldt på flasker.

Vesterhavsmost mosteri i fuld gang

Mosteriets rasper og vasker

Her kommer æblerne fra frugtplantagen og bliver vasket, inden de bliver raspet i stykker. i en slags overdimensioneret rivejern.

Vesterhavsmost bliver presset på bæltepresser

Saft presseren

Her bliver saften fra de raspede æbler presset ud. Det bliver gjort i en højtydende bæltepresser. 
Vesterhavsmost fyldeanlæg i gang med Rosette

Fyldeanlægget

Alt vesterhavsmosten bliver pasteuriseret og fyldt på flasker. Dette sker lynhurtigt for at bevare den gode og friske smag fra æblerne.

Vesterhavsmost æbler klar til mosteri

Frugten til mosteriet

Æblerne hængerne på træerne indtil de er helt træ modne og har den rigtige smag og sødme. Vi plukker æblerne lige inden de bliver kørt igennem mosteriet om efteråret. Her prøver vi at ramme den helt naturlige gode smag for hver æble sort.
Det hele bliver lavet på vores gård ved Ringkøbing i Vestjylland