Æblebrød fra det Danske Bagerlandshold

Vesterhavsmost er stolt sponsor for det Danske Bagerlandshold, for anden gang. Første gang fik de Bronze i 2020 til VM i Paris. De har valgt os igen, men denne gang både med vores unikke most og vores æblegranulat. 
De anvender det i deres brødtyper, som de stiller op med til Coupe du Monde de la Boulangerie (verdensmesterskabet for bagere) som finder sted 26 til 29. marts 2022.
Brødet med æblegranulaten , er deres "Aromatiske brød" til VM og derfor har de arbejdet med den helt rette kombination af granulat og vores Santana most.
Æblebrød fra Det Danske Bagerlandshold: En flot 4 plads til VM i marts 2022 i Paris
Poolish (laves dagen før)
500 g. hvedemel. 250 g. vand. 250 g. gær. 2 g. gær.
1. Ingredienserne røres sammen dagen forinden og kommes i en skål eller gryde, tildækkes og hviler natten over ved stuetemperatur.
Grunddej (dag 2)
1000 g. tipo oo. 600 g. vand. 250 g. æblemost (Santana). 250 g. æblegranulat. 37 g. salt. 2 g. gær.
Fremgangsmåde:
1. I en røreskål tilsættes vand, most, poolish, tipo oo og gær.
2. Ælt dejen i 6 min. ved lav hastighed med dejkrog på en maskine.
3. Herefter æltes dejen i 3 min. ved mellem høj hastighed. Herefter tilsættes æblegranulaten og dejen æltes i yderligere 2 min.
4. Lad dejen hvile i en oliesmurt plastbeholder natten over på køl.
5. Næste dag afvejes dejen i stykker a 750 g. Herefter foldes dejstykkerne runde og vendes i rød Quinoa. Lad  de runde brød raske, tildækket med plastik i ca. 2 timer.
6. Forvarm ovnen til 250 grader, hvorefter der snittes et kryds i brødet og brødene sættes i ovnen med lidt damp, og bages ved 235 grader i ca. 40 - 45 min.