Æblemost fra Vesterhavsmost

På de syd-vestvendte marker rundt om mosteriet dyrker vi 14 unikke æblesorter. Den vestjyske blæst holder træerne sunde og genskinnet fra Vesterhavet skaber skønne, saftspændte æbler. Vi høster hver sort æbler for sig, når de er perfekt modne og laver mosten kort efter.
Alle æbler er forskellige og hver æblesort er unik og oplevelserne spænder vidt: Fra syrlige Filippa over røde Rosette til søde, læskende Sunrise. Vesterhavsmost er smagen af æblet den efterårsdag, frugten blev plukket fra træet.
Vi har et stort udvalg af sortsren æblemost.

Cox Holstein

Cox Holstein stammer fra et vildfarent frø fra moderplanten Cox Orange. Sorten blev opdaget i 1918 i Slesvig-Holsten af Johannes Vahldieks.
Efter hans død blev der lavet forsøg med hans frø planter fra haven og her blev cox holstein udvalgt, ud fra sine gode egenskaber.
Men først i 1950'erne begyndte man at dyrke den kommercielt i Slesvig-holsten området.
Smagen er sød og meget syrlig, et af de æbler vi har med aller højest sukkerindhold. Æblet er meget aromatisk og minder om cox orange.
Æblemost fra Cox Holstein er virkelig lækkert

Vesterhavsmost binder mere CO2 end vi udleder

Vores æbler bliver dyrket på markerne rundt om mosteriet og de bliver i øvrigt også mostet og tappet på genanvendelige glasflasker og opbevaret på samme adresse. Derfor udleder vi væsentligt mindre CO2 end vi udleder. Det andre drømmer om i 2050, det gør vi allerede.
Vi har fokus på naturen i hele produktionen. Vores humlebier bor i stader mellem markerne, og humlebierne står for at befrugte blomsterne.
Og over humlebierne bor mejserne i redekasserne. En mejsefamilie spiser 10-15.000 insekter for at føde et kuld unger op. Det begrænser angreb af skadelige insekter på æblerne.
Vesterhavsmost bliver presset på bæltepresser

Koldpresset Æblesaft

Vi plukker vores frugt når det har den helt rigtige smag og modenhed. Når æblerne bliver koldpresset kommer der den lækreste rene æblesaft ud af presseren. 

På billedet er det frugt fra Rosette der er blevet raspet og ved at blive lavet til æblesaft, det er en sjov natur farve saften har. Farven er der ikke fra starten af modningen, den bliver først rigtig tydelige lige inden æblet er modent.

På rundvisninger på produktionsdage vil man kunne smage friskpresset æblesaft.