TONOW Eau de Vie - Frugtbrændevin
Ordene ruller så smukt ud af tungen og betyder på Fransk ”livets vand”. Traditionelt er det betegnelsen for spiritus der er destilleret fra anden frugt end druer. Eau-de-Vie er historisk vigtig for europæisk alkohol kultur. Frankrig er moderlandet for frugtbrændevin, men i et bælte fra Sydtyskland, Østrig, Schweiz, Norditalien bliver der lavet Eau de Vie i høj kvalitet.
Der er næsten ingen grænser for hvad der kan laves frugtbrændevin af af, man kan produkter lavet af næsten alle slags frugt f.eks pære, mirabeller, æbler, hindbær, fersken, kirsebær og abrikoser. Når frugten er helt moden bliver den raspet/lavet til saft og gæret til vin. Efter fuldendt gæring bliver vinen destilleret i kobber destillations anlæg, her bliver heads og tails skåret væk.
Den rene alkohol med noter fra frugten, lagret på ståltønder eller glas krukker. Derfor er det altid en klar alkohol. I denne modnings fase samlet aromaerne og alkoholen sig. Eau-de-Vie er selvfølig skarpt med 42% alkohol, men modningen giver en mere afrundet og blødere Eau-de-Vie, hvor notererne fra frugten træder frem.
Filippa Eau-de-Vie
Filippa er en gammel kending, man kender den fra bedstemors have. Æblerne er syrlig med en helt unik aroma. Når man dufter og smager på det bringer det tankerne tilbage til gammeldags æblekage.
Den unikke aroma har hængt ved efter gæringen og den er helt tydelig og unik i denne Eau-de-Vie. Nyd den som en avec og nyd smagen og aromaen fra Filippa.