Koldpresset æblemost fra Laubjergs plantage ved Vesterhavet

På de syd-vestvendte marker rundt om mosteriet dyrker vi 14 unikke æblesorter. Den vestjyske blæst holder træerne sunde og genskinnet fra Vesterhavet skaber skønne, saftspændte æbler. Vi høster hver æblesort for sig, når de er perfekt modne, hvorefter de bliver koldpresset til æblemost.
Hver æblesort er unik og oplevelserne spænder vidt: Fra syrlige Filippa over røde Rosette til søde, læskende Sunrise. Vesterhavsmost er smagen af æblet den efterårsdag, frugten blev plukket fra træet.

Fri fragt til pakkeshop på køb over 499kr

Ahrista

Ahrista er et fantastisk velsmagende spiseæble. Æblet plukkes i slutningen af september, og har en tyk, sprød skal. Æblet er lyserødt på kinden, altså solsiden, mens skyggesiden er gul. Ahrista er udviklet i Ahrensberg i Tyskland og er en søstersort til elskede Elstar.
Smagen af Ahrista er aromatisk og syrlig-sød, og mosten er hvidgul som frugtkødet.

Æblesorter og smage

Her kan du læse om de 18 forskellige æblesorter, vi dyrker på Laubjergs plantage, og smagen af mosten fra vores eget mosteri.

Vesterhavsmost binder mere CO2 end vi udleder

Vores æbler bliver dyrket på markerne rundt om mosteriet og de bliver i øvrigt også mostet og tappet på genanvendelige glasflasker og opbevaret på samme adresse. Derfor udleder vi væsentligt mindre CO2 end vi udleder. Det andre drømmer om i 2050, det gør vi allerede.
Vi har fokus på naturen i hele produktionen. Vores humlebier bor i stader mellem markerne, og humlebierne står for at befrugte blomsterne.
Og over humlebierne bor mejserne i redekasserne. En mejsefamilie spiser 10-15.000 insekter for at føde et kuld unger op. Det begrænser angreb af skadelige insekter på æblerne.
Læs mere om Vesterhavsmost og FN’s verdensmål hér.