Snaps er meget udbredt i det nordeuropæiske område, typisk er snaps lavet på korn eller kartofler. Mange snapse er lavet med forskellige krydderier, kommen og urter. Men vi prøver at lave vores eget twist på det, nu vi har en frugtplantage.
De første snapse er porse snaps og den grønne valnødde snaps. Begge er modnet på egetræsfade, for at give en mere rund snapse smag.
Vores snaps
Mange hygger sig med at lave deres egen Porse og Valnødde snaps. Vores adskiller sig rigtig meget, da vores alkohol kommer fra Eau de Vie. Porse gror vildt i hel Vestjylland og de grønne valnødder har vi i vores valnødde plantage, som er på 7 ha.
Porse snaps er en Dansk national spiritus, som nydes overalt og særlig op til jul. Jeg tror at alle Danskere kender planten porse. Vokser vildt i grøfter, på heden i lavninger, hvor det er lidt fugtig. Er du vokset op med duften af Porse, kommer man også til at elske Porse snapsen.
Valnødde snapsen som er på 40%, kan man næsten kalde for en bitter. Den har stadig noter fra Eau de Vie, så valnødde smagen ligger tilpas.